Historie Decléor

De geschiedenis van Decléor kwam 35 jaar geleden voort uit enthousiasme en energie.

Het merk heette toen CLEOR (La Clé en Or qui ouvre le Temple de la Beauté , wat betekent De gouden sleutel tot de schoonheidstempel). De uitgangspunten daarvan waren: “zichzelf zijn en niet de schijn ophouden”. Elk onderdeel daarvan was ontworpen voor de huid, het lichaam en de geest: een fantastische, vooruitstrevende holistische benadering…
Dat was in 1974!

Aan de oorsprong van dit fantastische avontuur stond een team enthousiaste medewerkers met veel durf, waaronder een schoonheidsspecialiste, een arts, een shiatsu-leraar en een geniale aromatherapeute/fysiotherapeute, die een pionier was op haar gebied.
Op basis van hun gemeenschappelijke kennis, hun globale benadering van het lichaam en hun beheersing van de energiepunten konden zij verrukkelijke aromatische rituelen creëren die in de schoonheidsinstituten toegepast konden worden.

Zij zorgden ervoor dat geheel nieuwe schoonheidsbehandelingen ontstonden die gecombineerd werden met unieke, 100 % zuivere en 100 % natuurlijke productlijnen die geen kleurstoffen of conserveermiddelen bevatten. Deze hyperactieve serums, die Aromessences worden genoemd en onder de dagcrème worden aangebracht, krijgen onmiddellijk succes. Ze worden al snel gevolgd door innoverende verzorgingsproducten voor het gezicht en het lichaam, en tevens door een zonverzorgingslijn en een lijn voor mannen; al deze lijnen maken gebruik van fijne texturen, serums, balsems en crèmes.
Een decennium ging voorbij en CLÉOR werd DECLÉOR: een keerpunt voor het merk.

Filosofie Decléor

Met DECLÉOR, de expert in Cosmetische Aromatherapie, is het mogelijk om in harmonie met uzelf en uw omgeving te zijn, zodat u uw natuurlijke schoonheid kunt onthullen en uw huid een duurzame uitstraling kunt geven.

Onze ervaring op dit gebied komt voort uit onze wetenschappelijke expertise van de energie die planten ons kunnen verschaffen en onze grondige kennis van de vitale energie van het lichaam, die tijdens meer dan 35 jaar aromatische behandelingen in instituten en spa’s werd verkregen.

Wij bieden u een unieke “art de beauté”, die gebruik maakt van streng geselecteerde natuurlijke ingrediënten, doseringen en exclusieve werkstofmelanges, waarmee u zich dagelijks op een verrukkelijke manier kunt verzorgen. Deze concentraten vol regenererende energie met actieve essentiële oliën zijn speciaal geformuleerd om een optimale affiniteit met de huid te hebben.

Onze visie van schoonheid is onlosmakelijk verbonden met die van de wereld. Het is onze bedoeling deze schoonheid in balans te houden en verder te ontplooien.

De belofte van Decléor

Voor wat betreft de herkomst van de producten:
Wel…

 • Strenge selectie van grondstoffen, die door vooraanstaande zelfstandige ondernemers worden geleverd.
 • Traceerbaarheid van de ingrediënten.

Niet…

 • Exploitatie van plantensoorten die beschermd zijn of die met uitsterving worden bedreigd.

Voor wat betreft de formulering van de producten:
Wel…

 • De beste plantaardige en essentiële oliën gebruiken, die gekozen zijn om hun affiniteit met de huid.
 • De juiste doses van bepaalde, mondiaal toegestane conserveermiddelen gebruiken, die bijdragen aan de kwaliteit en aan de onschadelijkheid van onze producten.

Niet…

 • Geen toevoeging van kleurstoffen en conserveermiddelen in onze AROMESSENCESTM en Baumes
  Nuit, die voor 100% zuiver en 100 % natuurlijk zijn.
 • Geen toevoeging van minerale oliën, die in 98% van onze producten afwezig zijn.

Wat betreft tests en milieu:
Wel…

 • Strenge controles bij elke stap van ontwikkeling en fabricage van onze producten.
 • Werkzaamheidtests die onder dermatologisch toezicht worden uitgevoerd.
 • Milieubescherming: onze dozen, tasjes en folders zijn vanaf januari 2009 geleidelijk uitgevoerd in en gedrukt op papier dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

De Aromessences van Decléor

De expertise van het researchteam van Decléor berust op de kunst een aantal van deze essentiële oliën op de juiste wijze te doseren en te combineren, zodat de producten precies het gewenste effect hebben.

Zuivere essentiële oliën zijn bijzonder werkzaam. Ze hebben namelijk het fantastische vermogen om hun weldadige eigenschappen wederzijds te versterken (synergie). De onderling gedoseerde en gemengde essentiële oliën worden fantastische concentraten die op schoonheid voorbereiden.

Daarom zijn de AROMESSENCESTM van Decléor altijd samengesteld uit 3 tot 9 verschillende essentiële oliën, gecombineerd met een basis van plantaardige oliën, teneinde een optimale affiniteit met de huid te verkrijgen: de formulering is dus een combinatie van wetenschappelijke werkzaamheid en gebruiksplezier!

Deze schoonheidsserums zijn:

 • 100% natuurlijk
 • 100% zuiver
 • 100% werkzaam
 • 0% conserveermiddelen

Omdat het Decléor onderzoeksteam al 35 jaar nauwgezet en enthousiast aan het werk is, verlenen de Decléor-onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria een drievoudige garantie om een uitstekende kwaliteit te bereiken: zuiverheid – kwaliteit – werkzaamheid van de essentiële oliën.

 • Kwaliteit van de planten

Decléor controleert zorgvuldig de identiteitskaart van de plant door controles uit te oefenen op de plantensoort, het gedeelte van de gedistilleerde plant en de kweekwijze, zodat de herkomst kan worden gecertificeerd. Wij garanderen ook dat elke plantensoort op de meest geschikte manier wordt geëxtraheerd, zodat de werkstoffen bewaard blijven.

 • Zuiverheid van de essentiële olie

Deze voortreffelijkheid wordt bereikt door ervoor te zorgen dat de oliën volkomen zuiver zijn (niet-verdund), natuurlijk (niet synthetisch) en intact (alle moleculen worden bewaard).

 • Werkzaamheid van de essentiële olie

Een essentiële olie onderscheidt zich van een andere, die uit dezelfde plantensoort is gewonnen door haar gehalte aan werkstoffen, maar dit bepaalt dus ook de zeldzaamheid en de prijs. Wij gebruiken alleen de allerbeste essentiële oliën.

Acties in Madagaskar Decléor

Omdat wij ons inzetten voor het milieu is uw schoonheid duurzaam!

De bronnen die DECLÉOR u verschaft en waardoor u mooi kunt zijn, werden geput uit de natuur, uit het hart van het plantenrijk en uit het vitale, essentiële energie verschaffende systeem daarvan.

Maar deze energiebronnen zijn kwetsbaar, vooral op Madagaskar.

DECLÉOR is geheel gewijd aan de energie van uw schoonheid en zet zich in voor het milieu, en meer in het bijzonder voor het behoud van de biodiversiteit, die op dit eiland zo bedreigd is. Sinds 2008 leiden wij een verantwoordelijk en duurzaam project dat als prioriteit heeft om het ecosysteem op Madagaskar in stand te houden en daarbij tevens de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking te verbeteren. Daarom, om de natuur voor lange tijd de schoonheid terug te geven die zij ons biedt, is DECLÉOR werkzaam op Madagaskar.

Daarom, om de natuur voor lange tijd de schoonheid terug te geven die zij ons biedt, is DECLÉOR werkzaam op Madagaskar.

2008-2012:
Drie jaar aanhoudende acties in Madagaskar waarbij DECLÉOR de NGO ASMADA sponsort en meewerkt aan het opzetten van:

 • een programma voor herbebossing van het dal van Masindray. Doel is de natuurlijke waterbronnen en de plaatselijke flora te beschermen.
 • een programma om de scholen van zonne-energie te voorzien, zodat ontbossing beperkt kan worden en nieuwe generaties naar school kunnen gaan.

In het kader van ons innoverings- en ons formuleringsbeleid ondernamen onze laboratoria, in nauwe samenwerking met onderzoekers en producenten in Madagaskar, een studie die ten doel heeft om de economische ontwikkeling van het eiland te bevorderen door het zoeken van nieuwe werkstoffen. Hierdoor gebruiken wij nu al talloze, door plaatselijke kleine fabrikanten vervaardigde werkstoffen en essentiële oliën; deze maken meer dan 25%.

Samen Handelen

In het kader van een duurzaam en verantwoordelijk project in Madagaskar ontwikkelde DECLÉOR producten, waarvan de winst die bij verkoop wordt behaald wordt overgemaakt aan de NGO ASMADA.

Met uw hulp zijn er in het Masindray-dal in Madagaskar meer dan 100.000 bomen geplant.

Vitality & Decléor

In een Beautycenter denken we aan ontspanning, beleving en mooie resultaten voor onze huid. Décleor biedt alle drie, vanuit de 100% natuurlijke ingrediënten op basis van Aromatherapie. Daarbij bevat Décleor geen conserveringsmiddelen.
Décleor benadert de huidverzorging vanuit een holistisch inval, hetgeen een behandeling maakt tot een kadootje. Een behandeling bestaat uit vele massagerituelen en geurbeleving, wat u brengt in een ultieme ontspanning.

Décleor heeft geen standaardbehandeling, het start altijd met een rugmassage en wordt specifiek op uw huidtype afgestemd. Na een behandeling voelt u zich herboren. Al deze ingredienten, wat Décleor biedt, is hetgeen waar wij voor gekozen hebben om u aan te bieden, een ultiem relax-geluksmoment.