ROOSENDAAL – Vitality Beautycenter in Roosendaal heeft nu Metabolic Balance® toegevoegd aan haar programma. Metabolic Balance® is gezond afslanken op basis van eigen bloedwaarden. Vitality Beautycenter is de eerste van de regio die deze gezonde afvalmethode aanbiedt.

De basis van de methode
Ieder mens is in staat om alle hormonen en enzymen aan te maken die nodig zijn voor een uitgebalanceerde stofwisseling, mits hij daarvoor alle benodigde bouwstoffen via de voeding krijgt aangeleverd. Met een uitgebalanceerde stofwisseling is iedereen in staat die voedingsmiddelen te kiezen die de juiste bouwstoffen voor het lichaam bevatten, door zijn innerlijke signalen (hongergevoel of afkeer van eten).

Metabolic Balance® geeft een passende oplossing voor belangrijke uitdagingen van cliënten, begeleiders en de gezondheidszorg. De methode werkt bij metabool syndroom, dat bij een steeds groter deel van de bevolking bestaat en kostenveroorzaker nummer 1 in de gezondheidszorg is. Het is makkelijk toe te passen, werkt meteen en ook op de lange termijn: het succespercentage voor het behouden van een normaal gewicht en verbeterde klinische waarden ligt ook na twee jaar, afhankelijk van de beoordeling tussen de 60-90%.

4 Fasen
Fase 1: Na een informatieavond of een persoonlijk consult, wordt aan de hand van uw bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens uw persoonlijke voedingsplan opgesteld. Het programma begint met de korte voorbereidingsfase waarin uw lichaam langzaam wordt voorbereid op de komende omschakeling in uw voedingspatroon.

Fase 2: Tijdens de strenge fase die minstens twee weken duurt, stelt uw lichaam zich in op de nieuwe voedingswijze. U let op de veranderingen die u ervaart op het gebied van uw gezondheid en uw gewicht.

Fase 3: In de volgende minder strenge fase gaat u voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdekt u de voor u persoonlijk best passende voedingswijze, terwijl u blijft letten op verdere veranderingen in uw gewicht en gezondheid.

Fase 4: De fase van gewichtsbehoud kent geen einde en begint, zodra u met uw gewicht en uw nieuwe gezondheidssituatie tevreden bent. U bestendigt uw reeds behaalde succes doordat u enkele, inmiddels vertrouwd geworden, basisregels voor voeding en beweging blijft volgen.

Bron: Dichtbij.nl website