Microdermabrasie, een top behandeling!

Microdermabrasie is “hot” en is één van de top-behandelingen, omdat het snel hele mooie resultaten geeft! Microdermabrasie geeft namelijk al na één behandeling resultaat. Je kunt het als een eenmalige behandeling ondergaan maar ook in kuurverband om jouw huid een flinke boost te geven.

Microdermabrasie, wat is dat?

Microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn. Daarom adviseer ik ook om altijd met een microdermabrasie kuur te starten.

Wat doet microdermabrasie voor jouw huid?

Microdermabrasie werkt in de opperhuid, dit is onze bovenste huidlaag. Doordat de dode huidcellen verwijdert zijn is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal er na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

Wat kun je behandelen met microdermabrasie?

Microdermabrasie is voor bijna iedereen geschikt en wat we kunnen behandelen zijn:

 rimpels

 onzuivere huiden

 huidveroudering

 pigmentvlekjes

 littekens

 zonneschade

 rokershuid

 grove poriën

 grove huidstructuur

 futloze huid

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dit is een beetje verschillend per persoon en leeftijd. Als we ouder worden gaat onze celdeling trager worden, waardoor we dan ook meer behandelingen nodig hebben. Een indicatie is 6 behandelingen tot ongeveer 40-45 jarige leeftijd en ben je ouder dan is het gemiddeld 8-10 behandelingen. De meeste klanten starten met een mini kuur van 3 behandelingen en hebben dan al een mooi resultaat.

Hoeveel behandelingen mag je ondergaan?

Je mag maximaal 2 kuren per jaar volgen. Daarna ga je tussentijds het resultaat onderhouden met 1 behandeling per 4-6 weken. Als je een kuur volgt mag je een behandeling in1 tot 2 weken.

Is microdermabrasie pijnlijk?

Nee, de behandeling is helemaal niet pijnlijk en wordt zelfs als ontspannend ervaren.

Hoe ziet jouw huid eruit direct na de behandeling?

Het kan zijn dat jouw huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.

Wat na een microdermabrasie behandeling

Jouw huid is nu heel goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Ook kun je nu producten gebruiken met een mild percentage fruitzuren om het resultaat vast te houden en te verbeteren. Hierover krijg je een advies tijdens jouw behandeling en intake gesprek. Omdat jouw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcrème met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Wat mag niet na een microdermabrasie behandeling?

Ga niet in de felle zon zitten 2 tot 4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat je dit ook minimaal 2 weken voor de microdermabrasie behandeling niet hebt gedaan. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater. De voorkeur heeft ook om minimaal 2 dagen geen make-up te gebruiken.

Wanneer mag je geen microdermabrasie ondergaan?

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij:

 moedervlekken

 eczeem

 psoriasis

 huidontstekingen

 koortslip

 zonverbranding

 vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane)

 rosacea

 huidkanker

 actieve acne

 herpes

 actinische keratose

 Heb je vitamine A medicatie gebruikt dan moet je minimiaal 9 maanden gestopt zijn hiermee. Dit bekijken we allemaal samen tijdens het intake-gesprek.

Wat kost microdermabrasie?

Microdermabrasiebehandeling € 75,00

Microdermabrasie Kuurbehandeling 3x € 199,00

Microdermabrasie Kuurbehandeling 6x € 375,00

Mesotherapie

Meer weten?

Snel een mooi resultaat? Maak nu een afspraak of bel 0165-555549.

Maak direct een afspraak!